Deel dit artikel
-

Consumentenbond houdt uitbetaling coronavouchers in de gaten

De Consumentenbond opent een e-mailadres voor consumenten met een verlopen SGR-coronavoucher. Consumenten die niet volgens afspraak na een jaar hun geld terugkrijgen, kunnen zich hier melden.

Reisorganisaties annuleerden vorig jaar massaal vakanties als gevolg van corona. In plaats van geld kregen veel consumenten een voucher met SGR-dekking. Deze zijn 1 jaar geldig en gedekt tegen een eventueel faillissement van de aanbieder.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) toonde begrip voor de vouchers, maar stelde daaraan de harde voorwaarde dat de reisorganisaties binnen 1 jaar actief alsnog het geld zouden terugbetalen.

Het is niet de bedoeling dat reisorganisaties gaan wachten op geld van het Voucherfonds, zegt de Consumentenbond. ‘Wij weten dat reisorganisaties een zwaar jaar achter de rug hebben, maar afspraak is afspraak. Consumenten kunnen de voucher gebruiken om een nieuwe reis te boeken. Maar als ze dat niet willen, moeten ze binnen 1 jaar hun geld terugkrijgen.’

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) liet dinsdag aan NU.nl weten dat de geldigheid van de reisvouchers die sinds vorig jaar worden verstrekt, met twee maanden wordt verlengd tot veertien maanden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond