Deel dit artikel
-

Consumentenbond raadt opgelapte iPhones af

Opgelapte iPhones zijn lang niet altijd een geschikt alternatief voor een nieuw toestel. Dat concludeert de Consumentenbond na een steekproef.

Niet alleen zijn de toestellen meestal niet veel goedkoper dan nieuwe, ze presteren vaak ook minder. Van de 18 gekochte toestellen beoordelen de onderzoekers er slechts 6 als een goede deal.

Gemiddeld waren de telefoons 72 euro (17 procent) goedkoper dan een nieuw toestel. De hoge kortingen (tot wel 44 procent) waarmee de aanbieders de telefoons aanprijzen, zijn gebaseerd op de adviesprijs van een nieuw toestel. De actuele laagste prijs ligt echter veel lager en de aanbieders stellen de zaken dan ook te rooskleurig voor. In een enkel geval is een refurbished toestel zelfs duurder dan een nieuw toestel.

Daarnaast vertoonden sommige toestellen duidelijke gebruikssporen of waren ze vuil. Bij enkele telefoons zaten er putjes in de behuizing en bij een ander zat het scherm los. Daarnaast leverden de winkels in lang niet alle gevallen originele accessoires mee, zoals opladers en oordopjes.

De bedrijven die opgelapte telefoons verkopen, zijn niet te spreken over het harde oordeel van de bond. ‘Wij verkopen krasvrije telefoons zonder gebruikssporen, dus ik ben verbaasd over deze uitslag’, zegt Coolmix-oprichter Ajmal Gholzad tegen de NOS.

Deel dit bericht

2 Reacties

EVDP

Trustworthy Iphone history on the Blockchain! Wie?

van Deurzen

” Daarnaast vertoonden sommige toestellen duidelijke gebruikssporen of waren ze vuil. Bij enkele telefoons zaten er putjes in de behuizing” Ja natuurlijk, het zijn refurbished telefoons!!!! Die zijn tweedehands, reeds gebruikt…. Toon mij een gebruikte telefoon zonder gebruikssporen, dat is toch bijna onmogelijk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond