Deel dit artikel
-

ConsumentenClaim en de Consumentenbond naar rechter om beeldbuiskartel

ConsumentenClaim en de Consumentenbond slepen Philips en andere fabrikanten voor de rechter voor het in stand houden van een beeldbuiskartel. Het is de eerste collectieve procedure die in Nederland wordt gestart voor consumenten over aansprakelijkheid voor kartelvorming.

De organisaties vragen de rechter een zitting te houden waarbij alle bij het kartel betrokken partijen moeten verschijnen.

Consumenten hebben jarenlang teveel betaald voor tv’s en computermonitors door verboden prijsafspraken. De betrokken fabrikanten kregen daarvoor een forse boete van bijna 1,5 miljard euro opgelegd door de Europese Commissie. Die boete werd door het Europese Hof van Justitie bekrachtigd waardoor de weg open lag voor een compensatieregeling voor gedupeerde consumenten.

De Consumentenbond startte in januari 2016 samen met claimorganisatie ConsumentenClaim een actie om een eerlijke schadevergoeding voor consumenten te krijgen en ging hierover in gesprek met Philips. Philips wil alleen de door hen veroorzaakte schade vergoeden, en niet opdraaien voor schade veroorzaakt door andere leden van het kartel.

Consumenten die tussen 1996 en 2006 een beeldbuistelevisie of computerscherm hebben gekocht en in aanmerking willen komen voor een schadevergoeding worden opgeroepen mee te doen aan de actie Beeldbuisclaim.

Deel dit bericht

12 Reacties

P.de Wolf

Ik wil graag meedoen met de claim tegen Philips en consorten mbt de beeldbuiskartel

Rina de Vries

VRAAG?Heb nog een oude bon, en zelfs nog een vrachtbrief.Van een tv van Samsung.Gedateerd:17 november 1995.Is dat ook met deze bon het geval, van prijsafspraken?

j van Olst

Heb nog een groothandel-kassabon uit 2001 van een philips grootbeeld t.v en doe dus graag mee aan de claim.

i.wintermans

ik doe zeker mee met de claim. Heb nog de bon van een kleuren televisie 12510 PA TX 25LK10C van 12-10-2001

F.Vermaat

Ik wil ook graag meedoen met de claim. Ik heb 4 x een tv aangeschaft. 2 voor mij zelf en 2 voor mijn kinderen. Ben in het bezit van alle kassabonnen. Hoe kan ik mij aanmelden?

Dirk

Ik heb nog een bon van de Sharp TV die ik in 2004 heb gekocht. Waar kan ik mijn claim deponeren ??

Geuijen

Ik heb in 2005 TV gekocht en ben in bezit van de aankoopbon.
KTV MF72-5510.
Waar kan ik mij aanmelden?

Jannie

consumentenclaim.nl/

m. nijkamp

Ook ik heb nog alle papieren van mijn philips t.v. van 1997 inclusief aankoopbon, dus ik graag mee. Met dank voor de moeite.

F vande laar - De harens smid

Ik heb mijn rekening nog van mijn Philips t v 28pw8504 iTV 70cm 16:9 100HZ prijs 1.999,00 guldens. Gekocht bij de harens Smit in nuenen op18-8-2000.

E. Mennen

Graag wil ik meedoen. Philips breedbeeld tv 24PW6301 uit 1996. Bon aanwezig.

Romy - Consumentenbond

Heb je je nog niet aangemeld voor onze actie Beeldbuisclaim, maar wil je weten hoe je mee kunt doen? Ga naar https://www.consumentenbond.nl/acties/beeldbuisclaim/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond