Deel dit artikel
-

Coolblue gaat tv’s bezorgen en installeren

Coolblue breidt zijn eigen blauwbussige bezorgdienst uit en gaat naast witgoed ook televisies bezorgen. En installeren. “Want het maakt klanten ongelofelijk blij en dan gaan ze meer bij ons bestellen”, vertelt directeur Pieter Zwart.

In de toelichting op de jaarcijfers via Facebook zegt Zwart in de toekomst zelfs niet uit te sluiten dat zijn bedrijf álle orders met de eigen transportdienst bij klanten gaat bezorgen. “Als we later heel groot zijn zou het tof zijn alles met Coolbluers te doen”, maar hij tekent er direct bij aan dat dat geen ambities zijn voor de korte termijn.

De eerstvolgende stap op die weg is het thuisbezorgen van televisies. Dat begint vanaf volgende maand. “Een televisie is heel groot. Een klant is niet bijzonder blij als je hem aan de deur aflevert. Maar wel als hij hangt.” Dat is goed voor de NPS, die in 2017 van 63 naar 66 steeg.

De meest gehoorde klacht bij online tv-verkopen is dat de klant hem, na installatie, te groot blijkt. De retourtrajecten handelt Coolblue nu ook zelf af.

Zwart denkt dat zijn bedrijf met CoolblueBezorgt rond de dertig à 35 procent van alle wasmachines in de Benelux bezorgt. Deze bezorgoptie bestaat sinds februari 2016.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond