Deel dit artikel
-

Corona: Apple verkocht minder dan 500.000 iPhones in februari in China

Apple zou in februari minder dan een half miljoen iPhones in China hebben verkocht, zo blijkt uit data van de China Academy of Information and Communications Technology (CAICT). Dat komt grotendeels door de beperkingen die autoriteiten Chinese consumenten hebben opgelegd als gevolg van het coronavirus.

Alle smartphonemerken samen zouden 6,3 miljoen smartphones hebben verscheept naar China, ruim de helft minder dan een jaar geleden. Dat is tevens het laagste niveau sinds 2012. Apple zou 494.000 exemplaren hebben aangeleverd. Het bedrijf moest ook een groot aantal winkels sluiten.

Niet alleen Apple merkte de gevolgen. Chinese merken als Huawei Technologies en Xiaomi kregen nog grotere klappen.

Dat wil niet zeggen dat de markt zich niet snel zou kunnen herstellen. Koopbeslissingen die nu zijn uitgesteld worden wellicht later in het jaar genomen. Anders dan Samsung heeft Apple verder ook nog geen nieuwe toestellen aangekondigd. De topmodellen komen niet eerder dan in september.

Samsung Display heeft de autoriteiten van Vietnam gevraagd of zo’n 700 ingenieurs ingevlogen mogen worden om aan de renovatie van zijn fabriek daar te werken. Blijkbaar wil men de productie gaan opvoeren na de problemen met het coronavirus in eigen land.  Samsung Display maakt onder meer OLED schermen voor smartphonefabrikanten. Vietnam heeft de grenzen echter dichtgegooid.

In Korea en China neemt het aantal nieuwe infecties overigens snel af: in Korea waren dat er dinsdag 131, in China zijn buiten Hubei al drie dagen geen nieuwe gevallen meer gemeld. Maandag waren er in heel China 19 nieuwe infecties.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond