Deel dit artikel
-

Corona: opluchting voor techsector Zuid Korea nu infecties afnemen

Zuid Korea, waar tot op heden, 7400 coronabesmettingen zijn gesignaleerd, ziet het aantal nieuwe gevallen afnemen. Zondag waren dat er 248 tegen 500 een week geleden. Daarmee volgt Zuid Korea het patroon van China, waar zondag volgens officiële cijfers nog maar 40 nieuwe gevallen zijn gemeld.

Daarmee lijkt ook de techsector in Zuid Korea zich weer langzaam te herstellen. LG en Samsung hebben hun fabrieken tijdelijk moeten sluiten. Samsung verplaatste een deel van de productie van zijn nieuwste smartphones Galaxy Note 10, Galaxy S20 en Galaxy Z Flip van Gumi (Gyeongsang) naar Vietnam. In Gumi waren in totaal zes werknemers met het virus besmet.

Smartphonefabrikanten als Samsung en LG gaan wel klappen krijgen. Strategy Analyics denkt dat het aantal verscheepte smartphones met 10 procent zal dalen, al dan niet als gevolg van productieproblemen.

Apple en Huawei zijn grotendeels aangewezen op China, waar de productie sterk is gereduceerd, Zowel LG als Samsung leveren echter ook componenten aan andere techbedrijven als Apple.

De Chinese fabrieken verwachten overigens eind deze maand weer op volle toeren te draaien.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond