Deel dit artikel
-

Corona: Emerce congressen gaan door

Ondanks afzeggingen van grote internationale congressen, ziet Emerce nog geen aanleiding om zijn komende evenementen als Emerce Retail, Digital Food en Recruitment of op de langere termijn Emerce Next, e-Commerce Live! en Digital Marketing Live! in de Beurs van Berlage te annuleren. Dat zegt managing director Gijs Vroom van Emerce. Emerce heeft bezoekers hierover geïnformeerd.

“We nemen op de events maatregelen rond hygiëne, letten extra goed op bij de catering en de deur”, aldus Vroom. “De risico’s zijn verder min of meer hetzelfde als op het werk, met klanten, in de sportschool en in het verdere dagelijkse leven. De GGD, RIVM en het kabinet vinden het ook niet nodig om evenementen af te zeggen.”

Emerce houdt daarmee hetzelfde beleid aan als bijvoorbeeld de RAI in Amsterdam en de Jaarbeurs in Utrecht. Daar gaan alle geplande tentoonstellingen en evenementen zoals HISWA Amsterdam, Beauty Trade Special, Zorg & ICT en Dental Expo gewoon door.

De grote internationale kunst- en antiek beurs TEFAF die aanstaande zaterdag van start gaat wordt ook niet afgelast. MECC Maastricht neemt samen met de organisatie TEFAF de noodzakelijke maatregelen op het gebied van gezondheid, hygiëne en veiligheid.

In Nederland zijn tot nu toe nauwelijks Nederlandse evenementen van betekenis afgelast. Alleen The Next Web heeft besloten om de editie voor 2020, die was gepland voor juni, te verschuiven naar oktober.

In Amsterdam gaat het Ignite The Tour Amsterdam-evenement van Microsoft op 11 en 12 maart in de RAI niet door. Dat is internationaal beleid: alle Microsoft congressen wereldwijd worden opgeschort. KubeCon + CloudNativeCon van de Linux Foundation in Amsterdam wordt verplaatst naar juli of augustus.

Het besluit om in Nederland evenementen en concerten af te gelasten vanwege het coronavirus ligt vooralsnog bij de lokale GGD-diensten.

Foto Peter Boer

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Venema

Heb het gevoel dat de beurs organisaties hier iets teveel aan zichzelf denken. Bezoek gaat zwaar tegenvallen en verwachting (zeker healthcare mensen moet je goed beschermen en dit risico niet aan laten gaan..) is dat er 40-60% minder bezoekers komen. Zorg en ICT in April kan gewoon niet doorgaan na de meest recente berichtgeving. De risico’s die exposanten aangaan staan hierbij niet centraal. Kosten en risico’s moeten wel worden meegenomen. Exposanten ontvangen geen naverwante korting als bezoek uitblijft. Beurs organisatie is goed met aanvullen vanuit studenten teneinde de bezoekers aantallen van de voorgaande jaren te evenaren. Dat gaat nu even niet lukken en dat is eveneens onverantwoord. Wees verstandig; neem verantwoordelijkheid en stel even uit.
Ondernemers moeten veel investeren voor beurzen. Laat ze dan niet met lege handen & een griep naar huis keren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond