Deel dit artikel
-

CBP gaat nieuwe privacybeleid Facebook onderzoeken

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat het door Facebook aangekondigde nieuwe privacybeleid  onderzoeken. Per 1 januari 2015 zullen nieuwe privacyvoorwaarden gelden voor Facebook-gebruikers. Het CBP heeft Facebook in een brief verzocht te wachten met het doorvoeren van het nieuwe privacybeleid tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Facebook heeft eind november aangekondigd per 1 januari 2015 wereldwijd nieuwe privacyvoorwaarden door te voeren. Het CBP wil weten welke gevolgen dit heeft voor de privacy van Facebook-gebruikers in Nederland, onder meer hoe toestemming wordt verkregen voor het gebruiken van hun persoonsgegevens.

De privacyvoorwaarden geven Facebook onder meer het recht om gegevens en foto’s uit Facebook-profielen te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het CBP heeft Facebook in een brief verzocht te wachten met het doorvoeren van het nieuwe privacybeleid tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Facebook heeft een vestiging in Nederland, verwerkt persoonsgegevens van inwoners in Nederland en het CBP is bevoegd om als toezichthouder op te treden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond