Deel dit artikel
-

Creditcardmaatschappijen zoeken vaker online naar klanten

Bedrijven die krediet aanbieden zijn sterk in opkomst als adverteerder op internet. Het aantal ad-impressies in de Verenigde Staten is in het derde kwartaal met 93 procent gestegen ten opzichte van begin dit jaar. Dit zegt Jupiter Media Metrix. Amazon.com verschaft nu ook krediet, het lanceerde een 'virtuele creditcard'.

Jupiter Media Metrix geeft geen cijfers van de omzet die de kredietverschaffers aan online reclame besteden. Het aantal ad-impressies bedroeg in het derde kwartaal 15,4 miljard, een stijging van 93 procent in vergelijking met de acht miljard uit het eerste kwartaal van dit jaar.

Volgens onderzoeker Max Kalehoff gebruiken financiële instellingen steeds meer online advertising om hun krediet-producten onder de aandacht te brengen, dit ten faveure van andere diensten zoals hypotheken en spaarproducten. "Tot voor kort was de verdeling ongeveer gelijk," zegt Kalehoff, "maar de afgelopen maanden zien we krediet de andere segmenten voorbijstreven."

Volgens Jupiter wordt de stijging veroorzaakt door de verzwakkende economie en de komende feestdagen. De grootste adverteerders zijn Visa (59 procent van de ad-impressies), MasterCard (15 procent) en Discover/Novus (3 procent). American Express was goed voor twee procent van de adimpressies. Sites waar de meeste reclame voor kredieten verscheen waren achtereenvolgens Yahoo, zoekmachine iWon en Netscape.

Jupiter had geen onderzoek voorhanden naar het aantal online winkels dat inmiddels kopen op krediet aanbiedt. Eind vorige week schaarde Amazon.com zich onder hen. Het startte met Amazon Credit Account in samenwerking met Citibank Cards en hoopt hiermee de verkopen tijdens het vakantieseizoen een stimulans te geven. Als lokkertje voor klanten is het gebruik van de creditcard tot 1 februari vrij van rente. Daarna geldt een rente van 22,9 procent, dat is hoger dan bij de creditcards uitgegeven door banken, maar volgens Amazon in een vraaggesprek met de Washington Post is dit lager dan bij andere e-tailers. Internetters van buiten de Verenigde Staten kunnen geen Amazon Credit Account aanvragen. Minimaal dient er 200 dollar besteed te worden, het maximaal te besteden bedrag hangt af van het creditcard-verleden van de aanvrager.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond