Deel dit artikel
-

Crowdfunding ‘nieuwe XS4ALL’ vol: haalt 2,5 miljoen op

Meer dan drieduizend particulieren en bedrijven verlenen financiële steun aan ‘de opvolger van XS4ALL’ die voortkomt uit onvrede bij sympathisanten. Het initiatief neemt geen geld meer aan. Het maximum van 2,5 miljoen euro is bereikt.

Zojuist werd de allerlaatste lening uit de crowfundingactie aangenomen en werd het zelfopgelegde plafond van 2,5 miljoen euro bereikt. De ondergrens van de actie, 1,25 miljoen euro ophalen, werd binnen een dag gerealiseerd. De rest duurde nog geen drie dagen. De snelheid waarmee de lening volliep is illustratief voor het positieve sentiment rondom het initiatief.

Met het opgehaalde geld wil het team een nieuwe internetprovider oprichter vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid centraal staan. Aanstaande maandag wordt de naam van het bedrijf bekendgemaakt. In januari moeten de eerste lijnen worden opgeleverd.

“Om break-even te draaien zijn er circa 25.000 klanten nodig. Dit is dan ook ons minimale doel. We zetten echter in op zestigduizend klanten binnen euro jaar, waarmee we een zeer nette, rendabele onderneming kunnen opbouwen. De snelheid van groei is afhankelijk van de logistieke processen en techniek. Hoe meer geld we met deze campagne ophalen hoe sneller we deze processen kunnen opschalen.”

De actie is voortgekomen uit de starre houding van KPN, dat het merk XS4ALL wil opheffen, en de premiumdiensten onder de eigen merknaam wil scharen. Inmiddels heeft de Ondernemingsraad zich tegen de plannen gekeerd en gedreigd met een procedure bij de Ondernemingskamer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond