Deel dit artikel
-

Cryptomunten vaker in verdachte geldstromen

De Financial Intelligence Unit Nederland (de FIU-Nederland) zag vorig jaar 6,7 miljard aan verdachte transacties. Vooral het gebruik van cryptocurrencies nam toe.

Het aantal meldingen van ongebruikelijke transacties gerelateerd aan cryptocurrencies steeg over de laatste vijf jaar van 300 in 2013 naar circa 5000 in 2017. De wereldwijde toenemende mate van aandacht voor dit onderwerp kan er aan hebben bijgedragen dat er in 2017 meer onderzoek op dit onderwerp werd verricht.

Mede doordat meldende instellingen zoals payment service providers en banken steeds meer grip krijgen op het herkennen van ongebruikelijke cryptocurrency-gerelateerde transacties neemt het aantal meldingen van ongebruikelijke transacties op dit gebied de laatste jaren toe.

De FIU-Nederland waarschuwt daarbij dat de toename van het aantal meldingen niet per definitie hoeft te duiden op een algehele criminalisering ten aanzien van cryptocurrencies.

Deel dit bericht

2 Reacties

bram

Laten we eerlijk zijn, deze crypto valutas hebben de wereld alleen maar verslaving, criminaliteit en grote verliezen gebracht. Hopen op een snelle wereldwijde ban of strenge regulering om iets aan deze vreselijke malafide praktijken genaamd crypto currency…

Henk

Bram, jij bent echt een zeldzame pannenkoek. Je weet niet waar je over hebt, ga lekker thuis zitten janken omdat je er niet op tijd in zat om eraan te verdienen.

Geld is geld mensen doen daar altijd dingen mee die niet door de beugel kunnen. Dit heeft niks met Crypto’s te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond