Deel dit artikel
-

Cyber Monday vorige week al begonnen

Cyber Monday is voor veel Amerikaanse webwinkels al vrijdag begonnen. Wederom werden op Black Friday online records gebroken, met Thanksgiving erbij bedraagt de omzet vermoedelijk zo’n 2,2 miljard euro. Meer internetverkeer kwam van smartphones, maar verkopen kwamen van tablets.

Volgens IBM, dat 800 klanten consulteerde, lagen de online verkopen op Thanksgiving 19,7 procent hoger dan vorig jaar, en 18,9 procent hoger op vrijdag, maar weer andere bedrijven meldden nog hogere percentages, tot 40 procent op Thansgiving. Bedrijven die via Amazon leverden meldden 26 procent meer omzet op Thanksgiving.

Google meldt dat achttien van de twintig zoekopdrachten betrekking hadden op aankopen. Er werden vooral gezocht op spelcomputers (PlayStation, XBox One), tablets (met name iPad) en Ugg laarzen.

Op vrijdag kwam bijna een kwart van het internetverkeer van smartphones, wederom volgens opgaven van IBM. Tablets zorgen voor 14,2 procent van het bezoekersverkeer, maar tablets zorgden voor 14,4 procent van de online verkopen tegen 7,2 procent voor smartphones. De orders op tablets varieerden over het algemeen van 115 tot 132 dollar. Sommige webwinkels als eBags.com zagen mobiele verkopen met 30 procent stijgen.

Websites hadden wel te lijden onder de grote belangstelling. Ze waren tien procent trager dan normaal.

De grote vraag is of de hogere omzetten eind vorige week van invloed zullen zijn op Cyber Monday, de dag dat veel webwinkels artikelen tegen flinke kortingen aanbieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond