Deel dit artikel
-

Dagdealsite van Zoover goed voor duizenden euro’s dagomzet

Zoover lanceerde twee maanden geleden een eigen site waarop dagelijkse reisaanbiedingen worden getoond. Inmiddels is Zoover Superdeal goed voor ‘enkele duizenden euro’s omzet per dag’.

Dat laat Bruno van de Laar, marketing manager bij Zoover weten, die donderdag sprak tijdens Emerce eTravel.

De grote spelers als LivingSocial en Groupon hebben beide ook een apart kanaal gelanceerd voor reisaanbiedingen. In Nederland zijn het vooral de veilingsites die een grote vlucht nemen, zoals bijvoorbeeld VakantieVeilingen.nl. “Maar je ziet nu ook dagdealinitiatieven ontstaan die reizen of stedentrips aanbieden”, aldus Van de Laar. Ook Zoover doet inmiddels mee met Zoover Superdeal.

Op de aanbiedingsite van Zoover worden alleen deals getoond die op de Zoover-site beoordeeld zijn met minimaal een zeven. De minimale korting is dertig procent. Het gaat enkel om aanbiedingen van ANVR en SGR touroperators.

In samenwerking met Boekvandaag.nl, toont de dealsite Middelandse Zee-reizen en sinds kort ook stedentrips. In de toekomst moeten hier meerdere soorten reizen aan worden toegevoegd. “Stedentrips zijn het meest interessant”, aldus Van de Laar.

Bij de lancering van Zoover Superdeal, heeft het bedrijf het eigen nieuwsbriefbestand aangesproken en de nieuwe site via Zoover.nl aangejaagd. Meteen vanaf het begin was er ‘een groot bereik’. Exacte aantallen wil Van de Laar hier niet geven. Zoover.nl zou dagelijks ‘honderdduizenden’ bezoekers trekken.

Wel laat hij nog los dat het bij de aanbiedingen gaat om een gemiddelde reissom van 680 euro. De conversie zou liggen tussen de 0,1 en 0,5 procent.

Deel dit bericht

3 Reacties

arie

Klinkt heel leuk allemaal, maar als je een paar boekingen genereerd zit je al op “duizenden euro’s omzet” natuurlijk. Interessanter (en veel relevanter) is de winst/commissie natuurlijk… ;-]

Eelke

Dat was inderdaad ook mijn gedachte, Arie. Ben benieuwd naar wat exactere cijfers…

Sander

Zo te zien, is het gewoon een doorplaatsing van de dagaanbieding van Boekvandaag en niet een eigen aanbod of iets dergelijks. Dus het bericht zou eigenlijk moeten zijn “Zoover plaatst Boekvandaag dagaanbieding op website” of zoiets.
Zie bijv. http://www.webkoop.nl/aanbieding/boekvandaag/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond