Deel dit artikel
-

The Datacenter Group neemt datacenters NovoServe over

The Datacenter Group (TDCG) heeft voor een onbekend bedrag de datacenterinfrastructuur van NovoServe in Doetinchem en Enschede overgenomen. Door de verkoop van deze twee datacenters kan NovoServe zich richten op zijn IaaS-activiteiten, terwijl TDCG zijn regionale dekking verder uitbreidt.

Aan de overname ging een klein jaar vooraf waarin beide bedrijven verschillende mogelijkheden tot samenwerking hebben onderzocht. Het aanbieden van IaaS-hosting is echt een ander specialisme dan het beheren van een datacenterinfrastructuur en het hosten van applicaties en data in een private cloud, wat een groeimarkt voor TDCG is.

TDCG wil groeien naar een landelijk dekkend netwerk van tien datacenters in alle regio’s van Nederland. Met datacenterlocaties in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam was de dekking in de Randstad al heel goed. TDCG zet concrete stappen om na Oost-Nederland ook uit te breiden in het noorden en zuiden van het land.

Tot de klanten die TDCG en NovoServe samen gaan bedienen horen veel bedrijven die gevestigd zijn in Duitsland en Oost-Europa. De regio Enschede is van oudsher al toegangspoort vanuit Nederland tot de rest van Europa. Daardoor is de regio zeer internationaal georiënteerd. Bovendien trekt de Universiteit Twente veel hoogwaardige technologiebedrijven aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond