Deel dit artikel
-

Datacenterbranche roept nieuwe kabinet op tot landelijke sturing

De Nederlandse datacenterbranche wil dat het volgende kabinet inzet op een Nationale Datacenter Strategie (NDS). Landelijke coördinatie moet gaan zorgen voor een meer toekomstbestendige groei van de branche.

De branche krijgt steeds meer te maken met beperkingen als gevolg van de energietransitie, het woningtekort en het onlangs uitgebrachte IPCC-rapport. Terwijl digitalisering bijdraagt aan de overgang naar digitaal werken en leren en dus aan de beperking van de CO2 uitstoot.

In 2020 verbruikten datacenters 2,3 procent van de elektriciteit in Nederland. Ruimtelijk beslaan alle datacenters samen 239 hectare. Omdat datacenters volledig geëlektrificeerd zijn en voor 88 procent groene stroom verbruiken, zijn de CO2-emissies volgens de branche te verwaarlozen.

De branche pleit voor een integrale aanpak waarin digitalisering, energietransitie, stroomzekerheid en ruimtelijke ordening samenkomen om zo samen met overheid en andere sectoren de uitdagingen van de komende decennia het hoofd te bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond