Deel dit artikel
-

Data-expertisecentrum voor maakbedrijven open

Een nieuw Data Value Center biedt Brabantse ondernemers kosteloos of tegen gunstige tarieven kennis en expertise bij het werken met data.

Het centrum is op 17 oktober officieel geopend en helpt ondernemers kun kennis en vaardigheden te vergroten. Zij kunnen bij het centrum terecht voor voorlichting, workshops en advies op maat over de mogelijkheden van big data, open data en hun eigen data. Bedrijven worden in contact gebracht met leveranciers, consultants en kennisinstellingen, of mogelijke partners voor nieuwe samenwerkingsprojecten.

Het centrum heeft vestingen op de Brainport Industries Campus in Eindhoven en bij de Jheronimus Academy of Data Science in ’s-Hertogenbosch.

Het gaat om een samenwerking van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, Jheronimus Academy of Data Science, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Verwacht wordt dat meer Nederlandse regio’s in navolging van het initiatief vergelijkbare centra zullen opzetten voor de ondersteuning van andere sectoren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond