Deel dit artikel
-

‘Reserveer 50 miljoen extra voor digitalisering MKB’

MKB Nederland wil dat het kabinet 50 miljoen euro reserveert voor de digitalisering van het MKB. Aanleiding is een peiling onder 1000 ondernemers op MKBServicedesk.nl. Daaruit blijkt dat bijna een op de vijf inmiddels concreet bezig is met de mogelijkheden van data-analyse (Big Data).

Nog eens 34 procent verwacht ermee te gaan starten, het merendeel van hen binnen nu en twee jaar. Bijna de helft echter geeft aan er helemaal níet mee aan de slag te gaan. Dat is een veel te grote groep, die in de achterhoede dreigt te komen, waarschuwt de belangenvereniging.

Het kabinet trekt de komende jaren 150 miljoen euro uit voor extra innovatiemiddelen. MKB-Nederland bepleit dat staatssecretaris Mona Keijzer daarvan minstens 50 miljoen euro investeert in innovatie in het MKB; zowel in kennisontwikkeling (MKB-Innovatiestimulering Topsectoren, innovatiekrediet, proeffaciliteiten) als in programma’s die gericht zijn op de concrete toepassing van bestaande moderne technologieën in de bedrijfsvoering van het mkb, zoals Big Data.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond