Deel dit artikel
-

De Lotto en Ben introduceren gokken per SMS

De Lotto en Ben starten een mobiel gokspel. Klanten van Ben kunnen per SMS deelnemen aan de reguliere LuckyDay-loterij . De maximum-prijs is 25.000 gulden.

Ben-abonnees kunnen een SMS-je sturen naar een speciaal nummer. Zij ontvangen per SMS na aanmelding hun tien getallen voor de trekking van die dag. Ze betalen de kosten van deze twee SMS-jes plus een inlegbedrag van 25 cent. Bij elkaar is dat 80 cent. De loterij sluit elke dag om 18.00 uur.

Normaal gesproken kunnen LuckyDay-deelnemers bij de reguliere verkooppunten kiezen uit een aantal inlegbedragen, varierend van 2,50 tot tien gulden. Deelnemers kiezen dan ook zelf de getallen waarmee ze willen spelen. Bij tien getallen goed, kan men 100.000 keer de inleg winnen.

De SMS-variant is beperkter omdat er maar voor een kwartje kan worden gespeeld, en de getallen automatisch worden toegewezen. De maximale prijs is dus 25.000 gulden. Prijzen onder de 7,50 worden via de telefoonrekening uitbetaald. Hogere bedragen worden via de bank of de giro uitbetaald.

Ben-abonnees onder de 18 mogen niet meedoen. Doen ze dat wel, dan wordt een eventuele prijs niet uitgekeerd. De leeftijdscontrole wordt achteraf door Ben uitgevoerd.

Wegens lopende exclusiviteitsafspraken met Ben verwacht Lotto-directeur Wim van den Assem pas over een jaar met andere operators in zee te gaan. Eind dit jaar verwacht hij een verruiming van het vergunningenstelsel, waardoor ook andere kansspelen per telefoon mogelijk worden.

Deel dit bericht

14 Reacties

Remco

Het interessante hiervan is dat gokken via Internet niet mag in NL, afgezien van buitenlandse sites, maar via de mobiele telefoon dus wel? Eigenaardig! Wat ik niet begrijp is dat De Lotto heeft 'gekozen' voor BEN waar toch relatief veel jonge bellers zitten. Waarom geen KPN? Iets anders is waarom BEN geen haast maakt met reverse billing zodat andere partijen (lees: derden) ook initiatieven kunnen ontplooien. Ik heb ook begrepen dat voor deze vorm van gokken officieel nog geeen licensies zijn verstrekt door de overheid. De overheid is zeer terughoudend wat betreft de combinatie gokken en de zgn. nieuwe media. Ik vraag me dan ook af of dit compleet 'legaal' is.

arjan

Eindelijk! En dan bedoel ik niet zo zeer dat we nu eindelijk kunnen gokken via onze telefoon, maar dat er nu een goed begin wordt gemaakt met de telefoon die niet meer alleen voor gesprekken gebruikt wordt. Dat ding kan veel meer zijn dan een lulijzer – dat weten Japanners maar al te goed.Nog een paar van die apps en we snakken naar breedband.Lamaar komen!

Remco

Ik ben zeer verbaasd dat niemand nog gereageerd heeft op dit artikel. Dat kan 2 dingen betekenen:1. typisch nederlands de 'kat uit de boom kijken' bij nieuwe ontwikkelingen2. weinig vertrouwen in sms als medium voor games en entertainmentOp punt 1 kan ik niet toevoegen. Punt 2 echter wel. Er zijn inderdaad het laatste jaar wat initiatieven de fles opgegaan omdat ze simpelweg niet succesvol genoeg bleken te zijn. Initiatieven als deze zijn echter van een andere aard. Het is geen file-informatie of laatste voetbalnieuws nee dit is puur entertainment.Er is een nieuw tijdperk onstaan waarin de mobiele telefoon niet alleen meer een telefoon is maar een wireless game/entertainment station. De displays worden groter, motorola introduceert de V100. Kortom er worden voorwaarden gecreerd om het aanbod via de mobiele telefoon te vergroten. Simpelweg vermaak om je tijd mee te doden in treinen of een klein beetje spanning gedurende dag. Just wait and see! Iets anders is de licensie die de lotto zou moeten hebben om een kansspel via 'nieuwe media' te exploiteren maar …… niet heeft. Any comments?

Janus

Remco, bij deze dan een reactie: Het klopt dat de goedkeuring van de overheid nog niet geheel geregeld is. Ik ben het met je eens dat het vreemd is dat dit mag, terwijl gokken op internet verboden. Verder zien we een verstrenging in de maatschappij t.a.v. gokken, neem als voorbeeld de fruitautomaten in de cafetaria's. Dit initiatief zal wel gedoogd worden totdat er duizenden verslaafd aan raken. Pas achteraf, zo leert de ervaring, gaat de overheid ingrijpen. Ik heb grote bezwaren tegen dit project. Wederom een dienst die geen toegevoegde waarde biedt. Wanneer krijgen we iets nuttigs of iets wat echt leuk is? Dat Arjan Europa met Japan vergelijkt begrijp ik niet. Hij zou zich moeten verdiepen in de geschiedenis van de telecom in beide gebieden.Het vertrouwen van de consument in de telecom zal niet vergroot worden dit gok-initiatief. Ben verlaagt zich hiermee tot de gokhal om de hoek. Beter regelen ze bij Ben eens de interne organisatie voordat Deutsche Telecom het onderdeel verkoopt.

Remco

Janus, het blijft inderdaad vreemd dat dit mag. Als het goed is hoor ik hier vandaag meer over. Dat dit zal leiden tot een groter aantal gokverslaafden denk ik echter niet. Niemand boven mag meedoen. Tja, dat zal zeker niet waterdicht zijn. Ik neem aan dat alleen mensen met een abonnement mogen meespelen want anders lijkt het me lastig te controleren. Het initiatief is innovatief en interessant. Ik verbaas me alleen over het feit dat dit mag. En denk ook niet dat dit mag. Ik heb namelijk wel een paar contacten in de gokwereld die beweren dat dit niet toegestaan is en dat de gesprekken rondom gokken en 'nieuwe media' nog gaande zijn. Misschien dat iemand van de Lotto of Ben kan reageren?

Eric

Helemaal geweldig dat iemand de gok neemt om te investeren in een plan wanneer het mogelijk is dat het achteraf verboden wordt. Helemaal vooraan de discussie moet het overheidsbeleid gezet worden. Zonder beleid geen legaliteit. Het kan lang(er) of kort duren, maar gokken via de nieuwe media zal gemeengoed gaan worden. Overigens is kansspel verslaving iets waar de overheid zich wel degelijk druk om maakt. De zorg instanties zorgen daar (terecht) mede voor. Vooralsnog een goed idee om met onmiddelijke ingang dit initiatief van BEN en Lotto stop te laten zetten en de overheidsregulering aangaande gokken via Internet EN gsm en … in rap tempo rond te maken, zodat er duidelijkheid ontstaat wat wel en niet is toegestaan. Perslot schiet de kansspelindustrie niets op met een zogenaamd 'gedoogbeleid' waarbij associaties met een andere tak van sport gelegd zouden kunnen worden.

arjan

Janus, ik vergelijk Europa helemaal niet met Japan. Ik zeg alleen maar dat er meer kan met een telefoon dan elkaar opbellen. En dat het tijd wordt dat er is leuke dingen met dat apparaat gaan gebeuren. Dit is een eerste stap in die richting. (En dat dat gokken is…. tsja. Video werdt groot door porno. Kan ik ook niets aan doen.)

deelnemer Lotto spel

Ik ben een van de (tevreden) deelnemers aan het spel van Lotto en Ben. In verschillende reacties valt te lezen dat sommige mensen bang zijn dat met dit gokspel verslaving wordt gestimuleerd. Vandaar een rekenvoorbeeld waarin ik wil laten zien dat daar geen sprake van is bij dit leuke en innovatieve initiatief. Deelnemen aan de trekking (je kunt maximaal 1 x per dag meespelen) kost je alleen het tarief voor 2 sms'jes. 2 kwartjes dus. Op zondag is er geen trekking dus je kunt maximaal 6 keer per week meespelen. Even uitrekenen: 6 x f 0,25 = f 1,50 (EUR 0,68) per week. Ik geloof niet dat dit kansspel met deze aantrekkelijke tarieven een gevaar oplevert voor de samenleving en dat men zich moet afvragen of gokken via de nieuwe communicatiemiddelen verboden moet worden. De gokhal om de hoek? Da's een ander verhaal…

deelnemer lotto spel

Oeps. Hoe een makkelijk rekensommetje toch nog kan mislukken. De maximale deelnamekosten zijn 6 x 2 kwartjes per week, 3 gulden dus. Maar dat verandert verder niets.

Floortje D'Ancona

De combinatie van Lotto en Ben verbaasd mij helemaal niet: Info.nl

Jack de Gier

Altijd lachen die reacties van deelnemers die gewoon medewerker van 1 van de betreffende aanbieders zijn

deelnemer lotto spel

Jack, hoewel ik me kan voorstellen dat je me erg positief vindt overkomen, moet ik je toch teleurstellen. Ik werk niet bij Ben en ook niet bij Lotto. Ik ben gewoon tevreden met deze nieuwe dienst.

sjors de groot

bestaat dit nog?

johan

Soo, sjeetje wat een onschuldige reacties nog uit de gulden tijd. tegenwoordg is het enkel gescheld en gedreig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond