Deel dit artikel
-

De week in rfid: implanteerbare chip FDA

RFID en het menselijke lichaam blijft een raar ding. De FDA heeft voor het eerst een implanteerbare RFID-chip goedgekeurd die kan worden gebruikt bij het monitoren van ziekenhuispatiënten. En daarna? Dode lichamen worden ook gechipt met RFID-tags, dat helpt nu bij het identificeren en 'tracken' van de slachtoffers in New Orleans. Gelukkig is daar nog Kaushal Vyas, die in een analyse de hype van RFID tracht te temmen.  

De Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) heeft voor het eerst een implanteerbare RFID chip goedgekeurd. Het bedrijf VeriChip heeft deze tag, niet groter dan een rijstkorrel, ontwikkeld voor de gezondheidszorg zodat patiënten beter gemonitord kunnen worden. Artsen kunnen nu simpelweg op een website inloggen om de patiëntendata te lezen.

Slachtoffer identificatie met RFID

Met behulp van RFID proberen doodgravers in en rond New Orleans het hoofd boven water te houden. De tragische ramp met de orkaan Katrina heeft zoveel slachtoffers veroorzaakt dat het moeilijk wordt het overzicht te bewaren over de talrijke stoffelijke overschotten. De RFID tags worden in de lichamen geïmplanteerd of in de ’bodybag’ geschoven.

RFID in perspectief

Kaushal Vyas, werkzaam bij SSA Global, een supplychain solutionsprovider, schrijft een alleraardigst stukje over RFID technologieën zonder mee te gaan in de hype die volgens hem rondom de techniek bestaat. Oftewel laten we niet overenthousiast gaan doen.

Meer lezen over rfid? Zie rfid.emerce.nl

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond