Deel dit artikel
-

Deliveroo stelt 250 extra techies aan

De Europees werkende maaltijdbezorger Deliveroo stelt nog eens 250 extra technische werknemers aan, wat het personeelsbestand met tien procent opschroeft tot boven de tweeduizend.

De nieuwe banen komen overwegend in Londen, zo maakt de onderneming gisteren bekend. Het gaat vooral om datawetenschappers, softwareschrijvers, productontwerpers en -managers en specialisten in cyber security. Het is een teken dat er extra wordt geïnvesteerd in versnelling van de groei en mogelijkheden om gericht klanten te bedienen. Daarmee wil het een voorsprong nemen op concurrenten als UberEATS en Foodora van Rocket Internet.

Deliveroo heeft naar eigen zeggen 35.000 aangesloten restaurantpartners en meer dan dertigduizend koeriers in zijn netwerk als bezorger. In Engeland zijn dat volgens een recente rechterlijke uitspraak geen werknemers maar ZZP’ers.

Hoe meer bezorgers, klanten en restaurants gebruik maken van Deliveroo hoe meer data het verzamelt om zijn computersystemen mee te voeden. Met behulp van lerende machines kunnen bijvoorbeeld de koeriers slimmer worden ingezet en kunnen restaurants betere voorspellingen en marketingadviezen krijgen.

Het Engelse bedrijf haalde in de afgelopen vier jaar 860 miljoen dollar aan venture capital op.

Dit bericht is 5 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond