Deel dit artikel
-

Dell onaangedaan door malaise PC-markt

De malaise op de PC-markt, die al twee jaar gaande is, lijkt Dell nauwelijks te deren. De tweede PC-maker ter wereld zag in het fiscale vierde kwartaal zijn nettowinst met 32 procent toenemen. Dell weet een steeds groter aandeel van de kwakkelende PC-markt te veroveren en zijn brutomarge te verbeteren.

Dell, de tweede PC-maker ter wereld (na Hewlett-Packard) meldt een nettowinst van 603 miljoen dollar ofwel 23 dollarcent per aandeel voor het vierde fiscale kwartaal (dat eindigt op 31 januari). Dat is 32 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Dell steeg 21 procent naar 9,74 miljard dollar. Het bedrijf wist zijn aandeel van de wereldwijde PC-markt te verhogen naar 15,7 (een jaar eerder was dat 13,2 procent). Tegelijk erkende CEO Michael Dell geen omslag te zien in de matige vraag naar PC's.

De brutomarge steeg naar 18,3 procent, waar die een jaar eerder nog 17,6 procent was. Dat komt door lagere kosten voor componenten en de sterke verkoop van computers met een hogere marge. De omzet van servers steeg 23 procent en die van storage-systemen maar liefst 87 procent. Dell wist de operationele kosten gelijk te houden, op 9,9 procent van de omzet, wat minder is dan de meeste concurrenten.

Het bedrijf voorziet ook voor dit kwartaal (dat eindigt op 2 mei) goede resultaten. Dell verwacht een winst van 23 dollarcent per aandeel op een omzet die 18 procent zal stijgen naar 9,5 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond