Deel dit artikel
-

Dell verkoopt lcd-tv nu ook in Europa

De lcd-tv's die Dell sinds afgelopen najaar in de VS verkoopt, worden nu ook door de Europese vestigingen actief aan de man gebracht. De digital jukebox van Dell is daarentegen nog niet tot Europa doorgedrongen.

Bij de lancering van zijn nieuwe televisie-lijn kondigde Dell aan dat de lcd-tv's voor de kerst ook in Europa verkrijgbaar zouden zijn. Die deadline heeft het bedrijf niet gehaald, waarschijnlijk omdat verkoop in het Amerikaanse vakantieseizoen hogere prioriteit heeft en de vraag het aanbod aan lcd-schermen overtreft.

Dell brengt nu zijn 17-inch model uit in Europa voor een verkoopprijs van 600 euro ex btw. Dit model wordt in Amerika vaak aangeschaft als alternatief voor een computermonitor. In de VS verkoopt het bedrijf nu bovendien 23- en 30-inch schermen.

Deze lcd-tv's van Dell worden volgens het onderzoeksbureau DisplaySearch gemaakt door een joint-venture van Philips en LG . Deze onderneming heeft reeds vijf grote fabrieken in Korea en China, en verwacht daar de komende jaren nog twee aan toe te voegen. LG-Philips is wereldmarktleider in lcd-screen productie. De joint-venture zal op termijn naar de beurs gebracht worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond