Deel dit artikel
-

DELTA komt met 8 Gig-abonnement over glasvezel

DELTA start met het aanbieden van 8 Gig, een nieuw abonnement van 8000 Mbps via glasvezel. Na een pilot in Kapelle die voor de zomer is afgerond, wordt nu gestart met een brede uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk, XGS-PON, door heel Nederland. Het 1 Gig-abonnement wordt bij DELTA de standaard voor glasvezelklanten en gaat fors in prijs omlaag.

Het nieuwe 8 Gig-abonnement is vanaf vandaag te bestellen door mensen die voor glasvezel kiezen van DELTA, als eerste in Het Hogeland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant. En daar komen elke maand nieuwe plaatsen.

Vanaf volgend jaar komt het nieuwe 8 Gig-abonnement ook voor alle bestaande glasvezelklanten beschikbaar. Het netwerk van DELTA Fiber, dat dan meer dan 1 miljoen aansluitingen telt, wordt dan ook geüpgraded naar de nieuwe XGS-PON-technologie.

Bestaande glasvezelklanten gaan er direct op vooruit: iedereen die nu een 400 Mbps-abonnement bij DELTA heeft, krijgt binnenkort een upgrade naar 1 Gig, ofwel 1000 Mbps, en gaat minder betalen. Klanten die al 1 Gbps afnemen gaan fors minder betalen.

Klanten die voor 8 Gig kiezen krijgen het nieuwste modem dat een totale capaciteit heeft van 8000 Mbps, verdeeld over meerdere streams van 1 en 2,5 Gbps symmetrisch en wifi 5 en 6. Eind 2022 komt er een modem beschikbaar dat ook 8 Gbps kan doorgeven via één LAN-poort.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond