Deel dit artikel
-

‘Denk ook aan senioren die geen QR-code hebben’

Met de aankondiging van het kabinet om de anderhalve meter regel af te schaffen en meer mogelijkheden voor onder meer theater en concertzalen, komen er bij seniorenorganisatie KBO-PCOB ‘zorgelijke berichten’ binnen.

Het coronatoegangsbewijs, met bijbehorende QR-code, waarmee je moet bewijzen dat je toegang tot horeca en theater mag krijgen, zorgt namelijk voor de nodige onrust.

Niet iedereen weet hoe je de code op de telefoon kan krijgen, of heeft zelfs de mogelijkheid niet. Men bezit simpelweg niet een (geschikte) smartphone of is niet digivaardig genoeg.

Want nu al blijkt dat aanvragen van de (papieren) QR-code niet altijd even makkelijk gaat. Zo heeft niet iedere gevaccineerde aangegeven dat diens prikgegevens gedeeld mogen worden, wat nodig is om een QR-code te krijgen. Ook gebeurt het dat senioren, die niet via de GGD gevaccineerd zijn, van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Valt allemaal wel mee. Ik blijf gewoon maandje weg bij horeca die controleert. 1 november is zo. De 70% die niet controleert biedt nog keuze genoeg. Support voor Windows Phone is er niet helaas (zou niet al te ingewikkeld moeten zijn met de open broncode). Pot mijn uigaansgeld wel op.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond