Deel dit artikel
-

Verplicht op internet: senioren zijn het zat

Online senioren zijn het zat dat ze meer en meer verplicht worden om van alles via internet te doen. Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

Bijna alle senioren vinden daarom ook dat bedrijven en overheden altijd een alternatief moeten bieden voor mensen zonder internet. Ook ziet een deel met lede ogen aan dat corona door bedrijven en overheden gebruikt wordt om alles alleen nog via internet te doen.

Senioren die geen internet gebruiken geven in de meeste gevallen aan dat ze dat te moeilijk en te ingewikkeld vinden. Andere veel genoemde redenen zijn de onveiligheid van internet, omdat ze te oud zijn of er geen geschikte apparatuur voor hebben. Een kleine groep senioren (16 procent) zal online gaan als ze een cursus krijgen. Maar bijna de helft van de offline senioren geeft aan nooit te zullen internetten.

De meeste senioren die wel van het wereldwijde web gebruik maken, doen dat vrijwel dagelijks . Gemiddeld zijn senioren 2,5 uur per dag online. Het liefst maken ze dan gebruik van een tablet (28 procent), gevolgd door een desktop (25%), laptop (24%) en smartphone (21%).

Deel dit bericht

2 Reacties

Pim

Maar wel allemaal Candy Crush, Wordfeuten, Facebooken en meebabbelen in de familie apps. Gewoon lariekoek dit.

Wolfert

Pim: niets lariekoek, senioren willen niet gedwongen worden in de manier waarop zij communiceren met officiele instanties. Dat heet zeggenschap houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond