Deel dit artikel
-

Senioren appen liever dan dat ze bellen

43 procent van de ouderen die WhatsApp gebruikt stuurt liever een berichtje dan dat hij of zij belt, slechts 19 procent belt liever. Dat blijkt uit onderzoek van Seniorweb.

Ouderen vinden het niet zozeer eng om te bellen, maar ze vinden appen wel veel prettiger en handiger. Een berichtje (terug)sturen kan immers wanneer het je uitkomt, het is niet storend. Verder vinden veel ouderen appen makkelijker en kost het minder tijd en geld dan bellen. Ook vinden ze een berichtje sturen leuker, omdat ze direct foto’s en video’s kunnen meesturen.

Ouderen gebruiken vooral WhatsApp om berichten mee te versturen. Ook worden SMS en Facebook Messenger regelmatig gebruikt. Andere berichtenapps zoals Skype, iMessage, Telegram, Signal, Hangouts of SnapChat zijn niet populair onder senioren.

Bijna de helft van de ouderen gebruikt WhatsApp tussen de één en vijf keer per dag. Vaker de app openen om berichten te lezen en/of versturen doet maar een vijfde van de ondervraagden. Ongeveer een derde gebruikt de app niet dagelijks.

Uit het onderzoek blijkt dat driekwart van de senioren zich enigszins tot zeer bezorgd maakt over zijn of haar privacy bij het gebruik van sociale media. Bijna twee derde past daarom de privacy-instellingen aan. Een kwart van de ondervraagden weet echter niet welke instellingen belangrijk zijn of hoe ze deze kunnen instellen om hun persoonlijke gegevens, foto’s en video’s te beschermen.

Foto Seniorweb

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond