Deel dit artikel
-

Desktop en tablet minder gewild bij online tv kijker

Tablets en desktops worden minder gebruikt voor het kijken van online televisie. Dat blijkt uit gebruikscijfers van tv-dienst NLZIET.

Met een kijktijdaandeel van 57 procent is de ‘good old tv’ veruit het belangrijkste apparaat op gebied van online live televisie en video on demand geworden. Deze 57 procent aan kijktijd is onder te verdelen in 31 procent settopbox (Apple TV en Chromecast) en 26 procent smart tv’s.

Dat tablets en desktops steeds meer uit de gratie raken, is duidelijk terug te zien in het kijkgedrag van NLZIET-gebruikers. Vorig jaar daalde het aandeel van kijktijd op desktops naar 19 procent en op tablets naar 14 procent. Het aandeel van kijktijd op de smartphone daalde naar 9 procent. Bij het streamen via een Apple TV en Chromecast wordt overigens ook vaak de smartphone gebruikt.

De NPO bereikte in 2018 maandelijks gemiddeld 2,5 miljoen kijkers online. RTL bereikte 1,1 miljoen, Talpa TV 513.000 kijkers en de FOX Sports zenders 178.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Gemiddeld keken per maand 1,5 mensen via de computer (desktop/laptop), 1,1 miljoen mensen keken via de tablet en 1.323.000 via de smartphone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond