Deel dit artikel
-

Deutsche Post begint iPad-dienst voor uitgevers

Uitgevers en de posterijen hebben te maken met hetzelfde probleem: consumenten kopen en versturen steeds minder papier. Internet neemt productie en distributie over. Daarom komt Deutsche Post met een iPad-dienst voor uitgevers om digitale werken te verspreiden.

Postbodes komen er niet aan bod, maar de distributie wil Deutsche Post wel in handen houden wanneer het over de geadresseerde post in de toekomst gaat. Het postbedrijf bevestigt de eerste proeven met deze nieuwe vorm van digitale distributie aan nieuwsuitgave Meedia.

De organisatie is een proef begonnen waarbij kleine en middelgrote uitgeverijen, van bijvoorbeeld tijdschriften of kranten, hun eigen uitgaves kunnen digitaliseren en verspreiden. GFT Technologies bouwt het onderliggende systeem. Er zal ook een reader moeten komen, de brievenbus waar consumenten de digitale uitgaven in kunnen ontvangen.

Deutsche Post wil de kostprijs van de ‘digitale drukkerij’ laag houden en werkt daarom met niet al te exotische opmaaktechnieken en een hoge mate van automatisering. De keuze in personalisatie van een uitgave is gering.

De dienst richt zich in eerste instantie op Apple- en Google-tablets en later ook die van Microsoft.

De bouw van dit digitale mobiele publicatiesysteem kost enkele miljoenen euro’s.

Ook Deutsche Post heeft, net als TNT Post, te kampen met dalende postvolumes door toenemende digitale communicatie. Die terugval tracht het te compenseren met nieuwe, digitale diensten.

De aangekochte behavioural targeting-diensten van Nugg.ad worden in die context gezien als het gericht bezorgen van ongeadresseerde reclamefolders. De dienst Epost.de wordt gebruikt als digitale kloon van papieren, geadresseerde post. Gebruikers van Epost dienen zich voor gebruik eerst te legitimeren bij het postkantoor. Vorige maand kocht Deutsche Post AdCloud. Dit technologiebedrijf uit Keulen biedt diensten waarmee adverteerders enkel betalen voor vertoonde reclames wanneer die resultaat opleveren (performance based-reclame).

Foto: Sebastien Wiertz

Deel dit bericht

2 Reacties

Gerard

Lijkt dit niet op wat Push2tablet met Tablisto in NL aan het opzetten is? KPN?

Stefan

KPN? PostNl bedoel je zeker. Goed idee trouwens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond