Deel dit artikel
-

Deutsche Post DHL: transportkosten omhoog door oorlog

Transporteren tussen Azië en Europa worden langer in afstand en kerosine wordt duurder. Beide ontwikkelingen zijn het directe gevolg van de oorlog in Oekraïne. Bedrijven en consumenten krijgen de rekening gepresenteerd, zegt logistiek concern Deutsche Post DHL.

Dat zei Melanie Kreis gisteren bij de presentatie van de financiële cijfers over 2021. De CFO gaf alvast een vooruitblik op wat de markt komend jaar te wachten staan als reactie op de ontwikkelingen aan de Europese oostgrens.

Ze schetst dat vliegtuigen vanwege de verplichte omweg ook minder vracht kunnen meenemen. Dat kan weer langere levertijden opleveren.

Veel bedrijven, waaronder webwinkels kopen onderdelen en eindproducten in in het verre oosten. Daarnaast kopen consumenten graag bij winkels als AliExpress en Wish.

Kreis had gisteren ook goed nieuws te melden, voor de aandeelhouders althans. De omzet van het logistieke concern steeg in 2021 met 22,5 procent tot 81,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op acht miljard euro (+67%), een record.

Deutsche Post DHL verhoogt het dividend per aandeel naar 1,80 en kondigt aan aandelen te gaan inkopen. Dat is een techniek om de waarde van de aandelen te vergroten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond