Deel dit artikel
-

Deutsche Post DHL neemt geen pakketten naar Engeland en Ierland meer aan

Deutsche Post DHL neemt wegens het vastgelopen verkeer tussen Engeland en Ierland geen pakketten meer aan om te vervoeren naar de andere kant van de Noordzee.

Dat bevestigt een woordvoerder aan Duitse media. Het besluit werd vanochtend genomen en geldt voor 48 uur. Het betreft zowel het goederenvervoer door de kanaaltunnel alsmede via scheepvaart.

Het woekeren van een besmettelijker variant van het coronavirus in Engeland is de grond voor de maatregel. Die geldt overigens enkel voor pakketten, niet voor brievenbuspost.

Op de site van PostNL staat geen informatie over actuele belemmeringen in pakketvervoer naar het VK. Stena Line meldt op zijn site dat vrachtvervoerders tussen Nederland en Engeland ongehinderd worden overgezet. P&O ook en informeert hoofdzakelijk via Twitter. Transport en Logistiek Nederland raadt de overtocht sinds gisteren af. De haven van Dover is dicht voor uitgaand verkeer.

De kanaaltunnel vanaf Engeland naar Frankrijk is dicht sinds gisterenavond voor minstens 48 uur. De twee landen zijn in gesprek om de kanaalroute weer te openen, maar enkel voor vrachtverkeer.,

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond