Deel dit artikel
-

DHL opent grootste e-commerce sorteercentrum

DHL Parcel heeft donderdag op het duurzame bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel het grootste en naar eigen zeggen groenste pakketsorteercentrum voor de Benelux geopend.

Het sorteercentrum gaat tot een half miljoen pakketten per dag verwerken die naar 240 locaties kunnen worden gesorteerd. Daaronder de 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en bestemmingen in alle landen van Europa.

Dat maakt late aanlevertijden voor verzenders en webshops mogelijk, die hiermee tot 10.00 uur in de ochtend kunnen aanleveren voor bezorging aan huis op dezelfde dag in geheel Nederland.

Met de bouw is een investering gemoeid van 84 miljoen euro; de grootste investering van DHL in Nederland tot op heden.

De groei van DHL, zowel in het e-commercesegment van online winkelen als in het zakelijk segment, maakte de capaciteitsuitbreiding hard nodig. De volumegroei, die in dubbele cijfers wordt geschreven, kon steeds goed worden opgevangen. Na de opening van de nieuwe hub in Amsterdam in 2018 kan met deze uitbreiding de groei verder worden gefaciliteerd.

Het gebouw dat 30.000 m2 beslaat, staat op een terrein ter grootte van 15 voetbalvelden en is gebouwd door Hercuton. De sorteerinstallatie is van Vanderlande Industries. Het is volgens DHL de modernste in zijn soort, met een band van ruim 2 kilometer lengte die loopt over twee verdiepingen. Per dag kunnen hiermee 500.000 pakketten worden gesorteerd op 240 bestemmingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond