Deel dit artikel
-

DHL plaatst pakketkasten bij de voordeur

De buren zullen er blij mee zijn: de pakketkasten die DHL voor de voordeuren gaat installeren. Huishoudens kunnen er niet enkel dozen in ontvangen maar ook mee versturen.

‘De grootste uitvinding sinds de brievenbus’, noemt DHL de pakketkasten zelf. De post- en pakketbesteller biedt huishoudens sinds deze week in heel Duitsland de mogelijkheid om een pakketkast bij de voordeur te laten installeren. De kasten zijn te koop vanaf 99 euro of te huur vanaf 1,99 euro per maand.

De persoonlijke pakketkasten zijn een aanvulling op het vernieuwende logistieke aanbod van DHL. Op zijn thuismarkt installeerde de vervoerder tevens een kleine drieduizend pakketautomaten. Die bevinden zich in of nabij woonwijken en zijn binnen zo’n tien minuten te bereiken. Duitsers kunnen bestellingen bij webshops daar laten afleveren en op hun weg van of naar huis de dozen uit de kluizen halen en meenemen.

DHL gaat deze pakketkluizen ook in Nederland installeren. Waar en hoeveel is nog niet bekend. Niets staat het bedrijf in de weg om de persoonlijke pakketkasten ook voor Nederlandse huizen te installeren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

10 Reacties

Ton

Dat dan maar snel de pakketautomaten de markt mogen veroveren (elk postcodegebied minimaal één pakketautomaat), het is toch geen gezicht als binnenkort vele zo’n lelijke pakketkast bij de voordeur hebben staan.

CoverArt

Nou lijkt me een TOP idee!!! Nu alleen nog even zorgen dat de kasten ook gepersonaliseerd kunnen worden met een leuke vinylsticker, pimp je pakketkast met beukenhaag, klaprozen of…. motiefje. Na jaren die lelijke kliko een wat beter aanzicht gegeven te hebben is nu dus de pakketkast aan de beurt 🙂 CoverArt makes your world colorful! ps DHL of andere geinteresseerden, jullie kunnen altijd even een mailtje sturen bij interesse :-).

Don van Riet

Gaan we voor iedere pakjesaanbieder een kast naast ons huis krijgen of wordt het een strijd om welke bezorgbedrijf er de meeste van in je straat uit heeft staan? Interessant….

Joost

In Engeland is er al ruime tijd de Hippo-box (www.hippo-box.co.uk), die deze functie heeft. Met scancodes voor verschillende koeriersdiensten.

Valli

Geweldig voor de zakelijke markt, of nederlanders zelf zitten te wachten op een pakketbox in hun tuin is maar de vraag. Kan niet wachten!

Marwin Dekkers

Mooi initiatief maar gaat dit ook werken voor de (gekoelde vers)boodschappen. Vaak gaat dit om 3 boodschapkratjes van ca. 60x40x25 cm… Dan is de consument ook om, is onze ervaring!

Simon Voogt

GEWELDIG! Had al jaren eerder moeten gebeuren.
Ondanks de geweldige inzet van de BUREN.
Zal dit veel ergernissen van ,niet thuis, oplossen.
Toppie!

Jan de Walle

Goed idee maar vanuit DHL een onzinnige propositie. Wie wil er nu een pakketbus waar alleen pakjes via DHL in kunnen. Het is geen ‘open’ systeem. Post NL bezorgt 70% van alle pakketten. Deze zullen bijv. nooit in een DHL bus terecht komen.

Nikolai Carels

Nog beter: een mooie pakketbus, gekoppeld aan een intelligent online onafhankelijk platform. Geschikt voor alle vervoerders en pakketjes dus:
De WHITEBOXX ! http://Www.sesamsolutions.com

Nikolai Carels

Even een kleine correctie. De Whiteboxx is te bekijken op een nieuwe URL:
http://www.whiteboxx.com. Excuses!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond