Deel dit artikel
-

DHL stelt warmteprotocol in werking

Met het oog op de tropische temperaturen is bij pakketvervoerder DHL het warmteprotocol in werking getreden. Dat betekent onder meer dat er volgens een tropenrooster wordt gewerkt.

Op dagbasis worden alle pakketten gewoon geleverd, maar het bezorgen in vooraf bepaalde tijdvensters wordt losgelaten. Ook wordt extra personeel ingezet om medewerkers te ontlasten. Verder wordt voor extra water gezorgd.

DHL vertrouwt erop dat klanten en ontvangers begrip hebben voor het feit ‘dat wij onze verantwoordelijkheid als goed werkgever in deze omstandigheden prioriteit geven’.

Ook PostNL laat weten dat er een hitteplan van kracht is. Postbezorgers kunnen e post ook weer in de avond tot 21:00 kunnen bezorgen. Pakketbezorgers kunnen in overleg met hun manager bekijken of extra pauze op het warmste moment van de dag nodig is.

Een aantal weken geleden, toen de temperaturen boven de 35 graden kwamen, namen maaltijdbezorger Thuisbezorgd en PostNL maatregelen om hun bezorgers te beschermen. Voor postbezorgers werd de eindtijd van de werkdag opgerekt.

Update 12-08-2022 10:27

Ook dit keer heeft PostNL maatregelen aangekondigd. Aan Emerce somt het op: “In ons hitteprotocol gaan we uit van de waarschuwingen van het KNMI en nemen we extra maatregelen als dat nodig is. We informeren onze collega’s hierover via onze interne kanalen. Vanwege de afgekondigde weerssituatie, code geel, hebben we vanaf donderdag weer de maatregel ingesteld dat postbezorgers de post ook weer in de avond tot 21:00 kunnen bezorgen. Pakketbezorgers kunnen in overleg met hun manager bekijken of extra pauze op het warmste moment van de dag nodig is. In ons kledingpakket voor bezorgers zit een speciaal zomershirt en bezorgers kunnen er met dit weer uiteraard voor kiezen om een korte broek te dragen. Ook is op elk depot zonnebrand te vinden en wordt koud water uitgedeeld.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond