Deel dit artikel
-

Diagnostisch elektrocardiogram met handpalmapparaatje

Een diagnostisch elektrocardiogram (ECG) maken met een apparaatje dat in je handpalm past. De data uploaden naar een beveiligde website en binnen een paar minuten een zeer betrouwbare analyse in hoge weergavekwaliteit ontvangen op je computerscherm. Dit is mogelijk met het Spaulding webECG, dat dit voorjaar op de Nederlandse zorgmarkt wordt geïntroduceerd.

In eerste instantie worden de huisartsenpraktijken benaderd met deze zorginnovatie. Het voordeel van dit systeem is dat er geen investering nodig is in kostbare ECG-apparatuur. De praktijken nemen een abonnement af voor een vooraf afgestemd aantal ECG’s en krijgen de apparatuur in bruikleen.

Een bijkomend voordeel is, volgens de leveranciers dan, dat het systeem een volwaardig ECG maakt, dus gebaseerd op twaalf afleidingen en tevens beschikt over een langere registratie tot vijf minuten.

De datarecorder wordt met één kabel aangesloten op de elektroden die bij de patiënt op de huid worden aangebracht. Daarna wordt het diagnostisch ECG gemaakt. De data worden vervolgens via internet geüpload naar een beveiligde server. Deze maakt terstond een volledige analyse van het ECG. Een uitgebreid rapport daarvan wordt per email binnen enkele minuten naar de gebruiker gestuurd en kan – indien gewenst – ter verdere beoordeling of bevestiging worden doorgestuurd of online bekeken worden door een specialist.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond