Deel dit artikel
-

Digitale Human Capital Agenda voor ‘digitaal talent’

De gemeente Den Haag en ruim twintig bedrijven en onderwijsinstellingen slaan de handen ineen om in de komende jaren duizenden mensen te kunnen opleiden en bij- en omscholen tot digitaal talent.

Daartoe hebben de betrokken partijen een Digitale Human Capital Agenda 2020-2023 opgesteld.

De regionale economie groeit en digitaliseert. Dit biedt kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Op dit moment zijn er in Den Haag alleen al circa 3500 vacatures in IT-gerelateerde banen. Dit aantal zal de komende jaren naar verwachting toenemen.

Het belang van de regio voor het aantrekken en behouden van talent op het gebied van digitale vraagstukken is groot, en de onderwijsinstellingen dragen hier volop aan bij.

De Digitale Human Capital Agenda Den Haag 2020-2023 is opgesteld met een consortium van ruim 20 partners: AEGON, Amazon Web Services, ANWB, AT&T, Min BZK, eVision, Gemeente Den Haag, Haagse Hogeschool, HCL, Huawei, MN, Nationale Nederlanden, NATO, NIBC, Post NL, ROC Mondriaan, Shell, Siemens, T-Mobile, The Hague security Delta, The Hague Tech, TNO, TU Delft, Universiteit Leiden, Worley, YES!Delft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond