Deel dit artikel
-

Dit is EDAY 2022!

Het programma van EDAY, op 6 oktober, is nagenoeg compleet. Het is de eerste fysieke EDAY in twee jaar en de locatie is onveranderd: de Kromhouthal in Amsterdam Noord, goed bereikbaar per pont, metro en benenwagen.

EDAY begint om 10.00 met pionier Trevor McFedries die op het grote podium het verhaal van Friends with Benefits vertelt. Wat wordt de toekomst van gedecentraliseerde media? En wat moet worden verstaan onder Web3?

EMEA directeur Maria von Scheel-Plessen van Gucci praat je rond 11.00 uur bij over digitalisering en digitale transformatie in relatie tot e-commerce, consumenteninzichten en niet te vergeten de metaverse.

In het afgelopen decennium heeft China een digitale revolutie gezien die het leven van tientallen miljoenen Chinezen drastisch heeft veranderd. Welke apps gebruikt Gen Z, welke influencers zijn belangrijk voor hen en hoe beïnvloeden digitale trends hun dagelijks leven? China-expert Manya Koetse (12.00 uur) vindt dat er te veel onzin over China geschreven wordt. Het juiste verhaal vind je op haar site What’s on Weibo.

Elaine Kasket (14.15) neemt je mee op een fascinerende tour door de vallei van de digitale dood. Een nieuwe blik op je nalatenschap.

Elk aspect van ons bestaan is verbonden met verhalen vertellen. Maar hoe je verhalen tot leven brengt, vergt een heel nieuwe vaardigheid. B. Earl (16.00) is schrijver voor Marvel Comics. Zijn focus ligt op het creëren van multimedia-ervaringen in entertainment met behulp van nieuwe en opkomende technologieën als digitale tokens.

Podium twee ligt naast het hoofdpodium. Hier komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie voorbij. Welke rol kunstmatige intelligentie speelt bij de toekomst van innovatie hoor je om 11.00 uur van Daniel Hulme (WPP).

Nell Watson (12,00 uur) meent dat revolutionaire nieuwe Transformer-gebaseerde AI-technologieën een ontwrichtende invloed op veel industrieën zullen hebben.

Elisabeth Wissinger (Universiteit van New York) gaat het om 12.40 hebben over bio-ontwerp en bio-fabricage.

AI kan worden gebruikt om media te analyseren, maar het kan ook worden gebruikt om media te maken. Wat betekent dat voor makers? Hendrik Vincent Koops (14.15) werkt bij RTL en is medeorganisator van het AI Songfestival.

De Rotterdamse Haven wordt een techwalhalla met drones, IoT-sensoren, autonome schepen en slimme software. Oscar van Veen schetst rond 15.00 uur de toekomst.

Podium 3 is ingeruimd voor ontwikkelingen die een beetje buiten het gebruikelijke Emerce domein liggen.

Rob van Kranenburg (11.00 uur) denkt en schrijft over de digitale veranderingen van onze tijd, met name Internet of Things. In 2009 richtte hij de IoT Council op met de bedoeling de versnelling en verschuiving in een sensor-gestuurde wereld met meer stakeholders dan alleen ingenieurs te bespreken. Zo kunnen we Internet of Things toegankelijk maken voor iedereen.

Kian van der Enden (Qutech) neemt je mee rond 12.00 uur mee in de wereld van het allerkleinste. Het Quantum Internet is de enige manier waarop quantum computers informatie kunnen delen. Hoe bouw je zo’n internet? Wat is kwantumteleportatie en waarom is het nuttig? Is dit nieuwe internet echt onhackbaar?

Het Delftse Kitepower (12.40) zet het nalatenschap van Wubbo Ockels voort. Ockels had al in 1993 het idee om via vliegers energie op te wekken. Na drie succesvolle pilots en negen versies van het Kitepower systeem is de Delftse startup klaar voor de volgende fase: het op de markt brengen van het eerste mobile airborne windsysteem (AWES).

Qua innovaties kunnen we moeilijk om de zonne-auto van Lightyear (14.15) heen. Een jaar of vijf geleden zaten ze nog op een studentenkamer met elkaar te brainstormen, anno 2022 staat er in Helmond een hypermoderne fabriek en dit najaar rolt de eerste bijna volledig op zonlicht rijdende auto van de band. Namens Lightyear spreekt Gearte Nynke Noteboom en Liz Engelberts.

Wat is de rol van de ontwikkeling van quantum technologie in Nederland? Je hoort het rond 16.00 van Jesse Robers (Quantumdelta).

Podium 4 is het kleinste podium. Hier hoor je alles over storytelling (10.55), analytics (12.00), composable tech (12.40), de media industrie (14.15) en digitale content (16.00).

Afsluiter van EDAY is om 17.00 uur de bekendmaking van de Top 10 European Start Ups, de verkiezing van de beste startende tech startups van Europa.

Even geen trek in lezingen? Maak kennis met de nieuwste gadgets op de beursvloer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond