Deel dit artikel
-

Domeinnaam Foxtv.nl al veiliggesteld

De domeinnaam Foxtv.nl draait reeds op de domeinnaamservers van moedermaatschappij Fox Inc. Dat blijkt uit Whois-gegevens. Vanavond meldde de NOS dat Fox mogelijk al in augustus en nieuwe Nederlandse tv-zender start met vooral veel sport. Op dit moment zou Fox met de kabelmaatschappijen onderhandelen.

Het bedrijf wil de komst van de zender niet bevestigen, maar  de Whois gegevens van de domeinnaam Foxtv.nl blijken toevallig vandaag nog te zijn aangepast. De domeinnaam is in 2007 al gedeponeerd en meldt als registrar MarkMonitor International, een Amerikaans bedrijf met een kantoor in Londen dat Fox vertegenwoordigt. De site is niet actief.

De naam Fox is al eens eerder gebruikt in Nederland, maar de gelijknamige zender werd in 2001 verkocht aan SBS.

Fox, dat eigendom is van mediamagnaat Rupert Murdoch, verwierf vorig jaar in Nederland al de voetbalrechten van de eredivisie en nam een belang van 51 procent in betaalzender Eredivisie Live. Ook toen werd al gespeculeerd over een open zender.

Al eerder was bekend dat Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers beiden naar Fox zouden verhuizen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond