Deel dit artikel
-

Doorstart voor journalistieke Spotify

eReaders Groep heeft 400.000 euro groeifinanciering weten aan te trekken voor een doorstart van eLinea. Dat moet een soort Spotify voor journalistieke artikelen worden. Voor een vast bedrag per maand kan men dan onbeperkt lezen in een groot aanbod van artikelen van vele kranten en tijdschriften.

In januari ging eLinea nog op zwart omdat er te weinig betalende abonnees waren. Het bedrijf moest oorspronkelijk een platform worden waar de lezer zelf kon bepalen op welke artikelen hij een abonnement nam. In plaats van zich te abonneren op krant of tijdschrift, kon men kiezen voor specifieke informatiekanalen, bijvoorbeeld economie. De uitgever zou zeventig procent van de inkomsten krijgen.

Het initiatief werd aanvankelijk enthousiast ontvangen en zelfs tot tweemaal toe een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Nog vorige zomer werd 128.000 euro toegekend.

eLinea biedt straks zowel gratis als betaalde artikelen aan. De betaalde content kunnen eenvoudig los gekocht worden of voor een vast bedrag per maand á la Spotify onbeperkt gelezen worden. En wordt beschikbaar op elk apparaat en besturingssysteem: pc, laptop, tablet of smartphone. De lezer kan bladeren door het aanbod of artikelen persoonlijk aangereikt krijgen. Inloggen kan met een Facebookaccount of door te registreren met een e-mailadres.

Een groot aantal uitgevers heeft al aangegeven dat ze hun content beschikbaar zullen stellen, zegt eReaders Groep.

Deel dit bericht

2 Reacties

Christian

Op zich een goed concept, maar de vraag is in hoeverre mensen bereid zijn te betalen voor artikelen. Voor muziek is deze knop al omgezet, maar voor artikelen gaat dit nog wel even duren denk ik.

Natasja

@ Christian Bij de lancering van de eerste versie vorig jaar was de consument er duidelijk nog niet klaar voor. Dat sentiment begint dit jaar sterk te veranderen en eLinea springt daar graag op in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond