Deel dit artikel
-

Drie miljoenste glasvezelaansluiting bij KPN

Op de Eikenlaan in Zwolle heeft KPN het drie miljoenste huis van glasvezel voorzien. In dit tempo heeft in 2026 bijna iedereen in Nederland glasvezel, zo belooft het telecombedrijf.

In 2004 werd het Noord-Brabantse Nuenen als eerste aangesloten op dit moderne internetnetwerk. De toon was gezet, want er volgden er snel nog veel meer.

Tien jaar later, in 2014, passeerde de Nederlandse glasvezelteller de 2 miljoen. Tussen 2014 en 2018 verlegde KPN de focus van glasvezel naar de woning (FTTH), naar glasvezel naar de ruim 10.000 straatkasten verspreid over heel Nederland (FTTC).

In combinatie met de upgrade van het kopernetwerk (Vectoring, Pairbonding, Vplus) tussen de straatkast en de woning kon een groot deel van Nederland direct profiteren van hogere internetsnelheden op het KPN-netwerk. Die FTTC-operatie is inmiddels afgerond en sinds eind 2018 heeft KPN de uitrol van glasvezel naar de woning (FTTH) weer flink opgevoerd door ook het laatste deel van het vaste KPN-netwerk – het gedeelte tussen straatkast en woning – te verglazen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond