Deel dit artikel
-

DroneGun Tactical: Moderne Vliegenmepper

Er komt een moment dat je je in je privacy voelt aangetast door die irritante zoemer daar ergens boven je. Juist, die ene drone. Misschien heb je het zelfs al meegemaakt, werkend in de tuin of zonnebadend op het strand. Deze moderne voyeurs zijn lastig te bestrijden, maar onmogelijk is het niet. In Amerika, waar anders, komen steeds meer producten op de markt om drones blind te maken.

Daar zijn meerdere methodes voor. Natuurlijk kun je een roofvogel trainen om drones te kortwieken – en dat gebeurt ook. Door de Nederlandse politie bijvoorbeeld. Maar schieten is meestal wat efficiënter. En dan niet met kogels, maar met touwen of netten. Of, en dat is wat geavanceerder, met elektromagnetische straling.

Zoals deze DroneGun Tactical, die al heel wat compacter is dan menig voorganger. Hij is ook makkelijk te bedienen. Eén ongetraind persoon kan met een beetje moeite een drone uit de lucht halen, zelfs op een kilometer afstand. De stralenbundels uit de loop blokkeren GPS, wifi en alle andere communicatie tussen drone en piloot zodanig dat het apparaat simpelweg blind wordt.

Met een rustige, dalende beweging zet je de zoemende gluurder aan de grond zonder hem kapot te maken.

Belangrijk detail: alleen overheden mogen op dit moment dronebusters gebruiken.

Specificaties
Gewicht: 6,3 kilo Bereik: tot 1 kilometer
Feedback: audio en video (vizier)
Uptime: 30 minuten
Status: NATO Military approved
Frequentiebanden: 433MHz, 915MHz, GNSS L1 & L2, 2,4GHz en 5,8GHz
Prijs: onbekend
Site: droneshield.com

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#165).

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond