Deel dit artikel
-

Dropbox breidt uit met foto- en mailapps

Virtuele kluis Dropbox lanceert een aantal nieuwe diensten en apps, waaronder een app voor het delen van foto’s in de cloud en een mailapplicatie.

Carousel is een aparte app voor iOS en Android die foto’s en video’s in een soort tijdlijn rangschikt. Die foto’s staan bij Dropbox in de cloud en zijn overal beschikbaar, net als bij Apples iCloud. Ook kan in een chatvenster met andere gebruikers worden gecommuniceerd. Carousel komt met 5 GB aan gratis opslag, maar wie meer wil moet betalen. De technologie komt van Snapjoy, een bedrijf dat Dropbox meer dan een jaar geleden heeft overgenomen.

Dropbox lanceerde vandaag ook een Android-versie van de populaire mailapp Mailbox. Dat bedrijf werd vorig jaar voor naar verluidt honderd miljoen dollar overgenomen. Mailbox voor iOS kreeg goede kritieken doordat men berichten met de vinger kan wegvegen of tijdelijk kan archiveren. Er komt ook een Mac-versie.

Dropbox heeft ook zijn zakelijke producten versterkt, onder meer met Dropbox for Business, waarbij men makkelijke kan schakelen tussen persoonlijke en zakelijke folders. Ook wordt het makkelijker om gezamenlijk aan documenten te werken, zoals al langer mogelijk is bij Google Documents.

Dropbox heeft nu 275 miljoen gebruikers, 75 miljoen meer dan vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond