Deel dit artikel
-

Dropbox opent kantoor in Amsterdam

Dropbox heeft vandaag zijn vierde kantoor in Europa geopend: in Amsterdam. Van daaruit wil het meer zakelijke klanten aan zich binden, publiek dat betaalt om de opslagdienst te mogen gebruiken.

Chris Moojen heeft de taak gekregen om Dropbox in de Benelux aan de zakenman te brengen. Een belangrijk verkoopargument is dat gebruikers onafhankelijk van locatie, want per laptop, tablet en telefoon, bestanden kunnen delen en er in Word aan kunnen samenwerken.

“We faciliteren onderlinge samenwerking. Om je een idee te geven, er worden iedere dag een miljard API’s-calls gedaan naar Dropbox”. Externe diensten stoppen massaal nieuwe informatie op de opslagdoos of halen data eruit. Dat kunnen tekstdocumenten zijn, maar ook een configuratiebestand voor een app die op verschillende locaties door meerdere personen wordt gebruikt.

“Veel bedrijven streven ernaar om de manier waarop medewerkers samenwerken te verbeteren. Omdat de adoptiefraad al heel hoog is, zien steeds meer bedrijven de vele kansen die het biedt om de zakelijke versie van Dropbox te implementeren en daarmee succesvol de manier waarop mensen samenwerken te kunnen beheren en managen.”

Dropbox heeft naar eigen zeggen vierhonderd miljoen gebruikers, waarvan 150.000 met een Business- of Enterprise-account. In Nederland zou bijna de helft van de internetters Dropbox hebben, of ooit hebben gehad. Het is immers vrij makkelijk om van opslagleverancier te wisselen. Concurrenten zijn partijen als Microsoft OneDrive, Google Drive en het beursgenoteerde Box.

De bestanden van zakelijke Dropboxklanten worden opgeslagen op de servers van Amazon Web Services in Duitsland. Die optie bestaat vanaf het derde kwartaal en haakt in op gebruikersgroepen die hier bijvoorbeeld om juridische doeleinden om vragen.

Volgens Moojen is Nederland met een penetratiegraad van 49 procent het nummer twee-land ter wereld voor Dropbox, ook een belangrijke reden voor het openen van een Nederlands kantoor.

Naast Amsterdam zijn er buiten de VS kantoren in Londen en Parijs en volgt Hamburg spoedig.

Die kantoren zijn eerder service- dan verkoopkantoren. Volgens de Beneluxbaas helpen de lokale kantoren vaak bij het realiseren van de IT-integratie van Dropbox in complexe technische structuren van grotere bedrijven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Ligtelijn

We hebben al enige jaren een betaald dropboxabonnement. Tot voor kort konden we onze foto,s uit dropbox bekijken op de smart tv samsung ue55. De applicatie is echter verdwenen en volgens samsung is dit een gevolg van een aktie van dropbox. Kunt u aangeven hoe we nu onze bestanden uit dropbox op de smart tv terug kunnen zien.
Gaarne contact hierover

AVH

Waarom is het zo wat onmogelijk om van Dropbox af te komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond