Deel dit artikel
-

‘Dubbellezers’ enthousiaster over krant

Wanneer een dagbladlezer ook regelmatig de bijbehorende internetsite bekijkt, wordt hij enthousiaster over ‘zijn’ krant. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van Cebuco, de brancheorganisatie van de Nederlandse dagbladen.

Nederlanders vinden het papieren dagblad actueel, informatief en leesbaar. De lezers die aanvullend ook regelmatig de dagbladsites bezoeken, prijzen vaker de leesbaarheid en de betrouwbaarheid van het dagbladmerk, terwijl de actualiteit onder invloed van hun sitebezoek minder hoog scoort.

Ook de sites worden als actueel en informatief ervaren, waarbij de dubbellezer ze ook belangrijk en ontspannend vindt.

Dat blijkt uit het onderzoek dat TNS Nipo uitvoerde.

Het belangrijkste motief om nieuwssites te bezoeken is om op de hoogte te blijven van het actuele nieuws. Ook de archief- en zoekfunctie, beeld en geluid en de interactie vormen motieven, maar worden minder frequent genoemd.

Kostenbesparing op de papieren krant blijkt nauwelijks een drijfveer. Bij de gebruikers van beide kanalen zegt een kwart de krant anders te zijn gaan gebruiken. De groep ziet duidelijk de toegevoegde waarde van de dagbladsite. Maar liefst 78% vindt dat beide elkaar prima aanvullen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond