Deel dit artikel
-

Duitse bank koppelt met Bitcoinplatform

De Duitse Fidor Bank sluit een samenwerking met handelssite Bitcoin.de. Klanten van de bank krijgen zo een directe, lokale, veilige route naar een handelssite om deze alternatieve valuta te kopen.

Het gaat om de eerste samenwerking tussen een bank en een Bitcoinplatform in Europa, aldus de betrokken partijen. De samenwerking is nog niet van kracht, omdat Bitcoin en Fidor Bank wachten op toestemming van de financiële toezichthouder.

Zodra de koppeling officieel is, treedt Bitcoin Deutschland op als ‘vertraglich gebundener Vermittler’. Zij verzorgt voor de bank de Bitcointransacties die zijn klanten wensen.

Wie nu op een handelssite het nieuwe virtuele geld wil kopen, moet daarvoor wat kunstgrepen verrichten om tot een transactie te komen. Niet zelden moet daarvoor geld worden overgemaakt naar een niet-Europese bank. Bij failliet van de bank of handelsplatform verliest de koper zijn geld.

Als en wanneer de samenwerking tussen Fidor Bank en Bitcoin Deutschland rond komt, zijn consumenten beschermd door het financiële toezicht dat op geldinstanties van kracht is. Bitcoin.de bewaart ook niet het geld van de bankklanten. Dat blijft op hun eigen rekening staan.

Bitcoin Deutschland zegt dat het zeventigduizend klanten heeft in Europa.

Fidor Bank is verre van een traditionele bank. Het is een beursgenoteerde organisatie en is een directbank die enkel via internet werkt. Het niet-traditionele komt tot uiting dat het zwaar leunt op social media. De bank is daar erg actief, niet enkel als helpdesk. Zo heeft het bijvoorbeeld en eigen crowdfundingplatform en laat het de spaarrente afhangen van hoeveel klanten over de bank kletsen op Facebook en Twitter. Hoe meer, hoe hoger de rente. Dat gaat overigens met kleine stapjes van tienden van procenten.

Foto: pinguino (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond