Deel dit artikel
-

Duitsland meeste sites per inwoner

Duitsland telt 84,7 websites per duizend inwoners, het hoogste aantal ter wereld. Dit meldt de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) in een rapport.

Na Duitsland telden in 2002 Denemarken (71,7) en Noorwegen (66,4) de meeste sites per duizend inwoners, zo bericht the Financial Times op basis van het rapport. Details had de OECD zelf nog niet naar buiten gebracht.

Bij de OECD zijn 30 landen aangesloten, waaronder ook Nederland. De organisatie stelt zich ten doel om economische samenwerking tussen landen te stimuleren, centraal staat "de toewijding" aan democratie en marktwerking.

Duitsland zag het aantal websites in twee jaar tijd bijna verdubbelen, aldus de OECD. Het steekt ook hoog uit boven het gemiddelde in de landen van de EU, dat op 40 per duizend inwoners staat. De toename wordt voor een belangrijke deel toegeschreven aan het online gaan van de grote groep kleine- en middelgrote bedrijven. Ook de stimulans die T-Mobile gaf aan breedband en de mogelijkheid om een eigen website te maken zou bijgedragen hebben aan de groei.

In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, twee landen waar het internetgebruik hoog is, zijn er rond de zestig sites per duizend inwoners. De OECD tekent aan dat hiermee niet direct een verband bestaat tussen het aantal sites in een land en het internetgebruik. Studies wijzen uit dat Duitsland in de afgelopen jaren niet hoog scoort in internetgebruik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond