Deel dit artikel
-

Duizenden abonnees WhatsApp-dienst The Telegraph

Engelands tweede grootste krant, The Daily Telegraph, vindt in WhatsApp een nuttig middel om nieuwe digitale abonnees te werven.

De krant zendt sinds vorige week iedere ochtend om acht uur en ’s middags om half zes, precies tijdens de spits, korte audioberichten uit. Belangstellenden kunnen zich daarop abonneren via de mobiel en desktop. De twee initiatiefnemers zeggen dat er reeds enkele duizenden nieuwsklanten hebben aangemeld.

De audiodienst bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een audiobericht waarin een medewerker van de krant het nieuws van dat moment voorleest. Na dat audiobericht ontvangt het publiek een tekstbericht met daarin de titels van en links naar de nieuwsitems op de krantensite.

The Telegraph zegt dat het leden van dit soort WhatsApp-groepen twaalf keer sneller een abonnement op de krant afsluiten dan andere lezers.

Naast de audiodienst biedt de krant nog drie andere WhatsApp-groepen: over Royal Fashion, Brexit en cricket, wat momenteel door het winnen van het WK en The Ashes bijzonder veel interesse geniet.

Foto: Zoi Koraki (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond