Deel dit artikel
-

Duizenden pakketbezorgers extra in dienst bij PostNL

PostNL neemt de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra zelf in dienst. De nadruk zal daarbij komen te liggen op vaste dienstverbanden, duurzame samenwerkingsverbanden en klimaatvriendelijke bezorging.

Het doel is dat op termijn minimaal de helft van alle pakketten in Nederland wordt bezorgd door pakketbezorgers die in dienst zijn bij PostNL. Dat zijn nu 1900 mensen en dat gaat naar ongeveer 6000.

In 2015 kregen alle zzp’ers al het aanbod om bij PostNL in vaste dienst te komen, sinds kort krijgen alle postbezorgers direct een vast contract. Ook werkt PostNL nauw samen met sociale werkplaatsen in het hele land om werk te bieden aan zo’n 1600 mensen met een afstand tot arbeidsmarkt.

PostNL heeft naar eigen zeggen ambitieuze doelstellingen op het gebied van klimaat en werkt toe naar uitstootvrije bezorging in de last mile in 2030. Grotere bedrijven hebben meer armslag om te investeren in elektrisch vervoer, laadinfrastructuur en andere klimaatvriendelijke maatregelen. PostNL vergoedt de extra kosten voor een elektrische pakketbus en is er een eenmalige bonus van 2000 beschikbaar per bestelde elektrische pakketbus in 2022.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arie

Een blik in de toekomst ? “In 2025 kregen alle zzp’ers al het aanbod om bij PostNL in vaste dienst te komen”
Dit zal toch wel een ander jaartal zijn ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond