Deel dit artikel
-

FNV belooft PostNL stormachtig najaar als eisen cao niet worden ingewilligd

In de nieuwe cao van PostNL moeten flinke stappen in de goede richting komen, anders zou het nog wel eens een stormachtig najaar kunnen worden, belooft vakbond FNV.

Medewerkers bij PostNL vragen de directie om de twee cao’s die het bedrijf nu heeft samen te voegen tot één gelijkwaardige cao. Nu hebben de postbezorgers een eigen, in hun ogen minder goede, cao. Daarnaast moeten uitzendkrachten na maximaal negen maanden een vast contract krijgen. Deze eisen legde FNV woensdag voor aan de directie bij het begin van de gesprekken over een nieuw cao PostNL.

Afgelopen maandag bezorgden FNV-kaderleden zo’n 2000 ansichtkaarten bij de PostNL-directie. Daarop stond een vakantiegroet en de wensen voor een nieuwe, betere cao. Naast één cao en vaste banen willen de leden 100 euro bruto per maand extra, minimaal 14 euro per uur, afschaffen van jeugdlonen en een goede regeling voor oudere werknemers om eerder te stoppen met werken.

Ook wil de vakbond de koopkracht van de medewerkers veilig stellen door een automatische prijscompensatie in de cao op te nemen. Hierdoor worden de lonen automatisch aangepast aan de inflatie.

FNV vindt het onbestaanbaar dat het structurele werk bij PostNL nog steeds door veel flexwerkers wordt gedaan. Negen procent van de post- en pakketsorteerders heeft geen vast contract bij PostNL, terwijl het werk dat ze doen al jaren structureel is. Flexwerkers willen ook graag vast in dienst bij PostNL.

PostNL moet volgens de vakbond veel beter zorgen voor de mensen die het belangrijkste werk bij het bedrijf uitvoeren. PostNL draait om het sorteren en bezorgen van post en pakketten. En juist die medewerkers verdienen volgens FNV weinig, hebben door de flexbanen geen zekere toekomst en moeten vaak werken in slechte omstandigheden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Trudie verhoeff - Post bezorgster post nl

De post bezorgers zijn vuilnis bakjes van de post . Allerlei taken worden bij hun neer gelegd. Voor een minimum loon . Taken worden steeds meer . Maar een euro er bij ! Ben je gek ! Dat gaat naar de hoge hr. En mevrouwen .

Anoniem - Hoofdkantoor

Kijk ook maar eens goed naar de betaling op het hoofdkantoor in Den Haag voor de schalen t/m 7 . Ook groepen mensen die teruggezet zijn naar lagere schaal maar de functie-omschrijving is alleen op papier aangepast. De medezeggenschap laat dit alles zo gebeuren! Of te horen krijgen dat cao- passages op hun niet van toepassing zijn. Hoe kan dit??? En niemand durft het op de spits te drijven , ja er heerst een angstcultuur!
Sinds de verzelfstandiging een salarisachteruitgang van 20%.
Er is afgelopen jaar enorme winsten ( in dividend) aan de aandeelhouders uitgekeerd en de gewone werknemer heeft het nakijken. Er wordt slecht gezorgd voor personeel in de lagere schalen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond