Deel dit artikel
-

DutchCowboys op de schop, Marco Derksen maakt schoon schip

Weblog DutchCowboys krijgt een nieuwe opzet. Dat schrijft oprichter en hoofdredacteur Henk de Hooge op zijn site. ‘Voor DutchCowboys (en onze andere blogs) is 2014 een jaar van vernieuwing en waarin we afscheid nemen van alles wat we tot nu toe hebben gedaan.’

De Hooge wil nog niet het achterste van zijn tong laten zien, maar onthult al wel er dat een nieuw platform komt waarin ook Travelvalley en Belgiancowboys worden opgenomen. Er komen naast Dutchcowboys twee nieuwe titels en een nieuw advertentie- en inkomstenmodel.

De veranderingen komen na een jaar met volgens De Hooge ‘dalende advertentie-inkomsten, de groei van het mobiele web en een veranderend gebruik van media’. ‘Wie in 2014 op dezelfde wijze door wil gaan zal het niet makkelijk krijgen.’

Tot nu toe bracht DutchCowboys een mengeling van vertaalde nieuwsberichten en persberichten, waarin soms moeilijk een structuur te herkennen was.

Uitgever Marco Derksen nam dinsdag op zijn beurt (voorzichtig) afscheid van een aantal huidige online activiteiten, waaronder Marketingfacts.nl, Arnhem Direct en Upstream. Marketingfacts gaat verder onder leiding van Emile Peters, Bram Koster en Danny Oosterveer, Arnhem Direct werd al aangestuurd door Paul Clappers en Upstream gaat door als netwerkorganisatie die zal worden geleid door Arne Keuning.

Derksen schrijft: ‘Gaf ik vorig jaar de crisis en het ontbreken van een ondernemersklimaat in Arnhem nog de schuld voor het uitblijven van succes, een jaar later weet ik beter. Het is vooral mijn eigen drang om met iets nieuws te willen beginnen dat de doorontwikkeling van het bestaande heeft tegengehouden.’ Derksen wil zich op nieuwe uitdagingen concentreren, waaronder Energienext.

Deel dit bericht

1 Reacties

Gino Goossens

De visie van Henk en zijn team is iets waar ik sterk in geloof. Het DC platform heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen evenals marketingfacts en TheNextWeb. Veel succes Henk en ik kijk zeker uit naar de nieuwe ontwikkelingen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond