Deel dit artikel
-

Ebay boekt 13 miljoen mobiele omzet op één dag

Ebay heeft afgelopen zondag een nieuw record mobiele omzet geschreven. Wereldwijd werd er mobiel 13 miljoen dollar uitgegeven bij Ebay, een groei van 165 procent, in vergelijking met dezelfde dag in 2009.

De zogenoemde ‘mobile Sunday’, de tweede zondag in december, was ook in 2009 de dag waarop het meest mobiel werd verkocht.

In de Verenigde Staten lag de groei voor deze dag op 127, een dagomzet van 5 miljoen dollar. Wereldwijd was de groei 165 procent. Vooral kleding en accessoires werden, in omzet gemeten, zondag mobiel goed verkocht in de Verenigde Staten, met auto’s op de tweede plek. In aantallen transacties staat kleding ook op de eerste plek, gevolgd door verzamelobjecten. Ebay splitst de cijfers niet verder uit, wat de omzet vanuit Nederland was, is niet bekend.

Winkelen voor goede deals, overal en wanneer de consument wil, is steeds meer in opkomst", aldus Steve Yankovich, vice president mobiel bij Ebay. De iPhone was verantwoordelijk voor de meeste mobiele aankopen.

In de Verenigde Staten lag de piektijd tussen zes en negen uur ’s avonds. Er gingen toen gemiddeld per uur 9.500 producten over de virtuele toonbank.

Deel dit bericht

1 Reacties

Guus van Knippenbergh

Aanvullend: gemiddeld iets dichter bij huis. Ebay UK: "nearly 400% year on year" http://econsultancy.com/uk/blog/6904-q-a-ebay-mobile Ben benieuwd of de mcommerce-skepsis nu verdampt is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond